DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition Drone (Grey)

DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition Drone (Grey) Nagyobb nézet

451 000 Ft‎
(27% ÁFA-t tartalmaz)

Raktáron
12 Hónap Gyártói Garancia
Olcsopercdij.hu kupon
Korlátlan beszélgetés, SMS hűség nélkül akár 6.990Ft-ért

További infó

ovábbfejlesztett kamera 1 hüvelykes, 20 megapixeles érzékelővel, amely képes 4K videókat 60fps, és sorozatképeket (Burst mód) 14fps sebességgel rögzíteni. 
A titánium- és magnéziumötvözetű konstrukció alkalmazása növeli a gépváz merevségét, és csökkenti a súlyát, így a Phantom 4 Pro súlya hasonló a Phantom 4-éhez. A FlightAutonomy rendszer kettős hátra látó, és infravörös érzékelővel bővült az összesen 5 irányú akadályérzékelésért, és 4 irányú akadályelkerülésért. 

  • 20MP 1" képérzékelő
  • 4K 60fps videók
  • Mechanikus zár
  • H.264/H.265 kettős kódolás
  • 5 irányú akadályelkerülés
  • 7 km hosszú hatótávolságú vezérlés
  • 30 perces repülési idő


Kamera 1"-es, 20MP-es érzékelővel 

A beépített kamera újra lett tervezve, hogy egy 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS érzékelőt használjon. Az egyedi tervezésű, 7 csoportból és 8 tagból álló objektívvel ez az első DJI kamera, amelyik mechanikus zárszerkezetet használ, kiküszöbölve a "rolling shutter" torzítást, amely gyorsan mozgó tárgyak fényképezésénél, vagy magas sebességű repülésnél fordulhat elő. A gyakorlatban olyan erős, mint sok hagyományos földi kamera. Az erőteljesebb videofeldolgozás lehetővé teszi 4K videók készítését H.264 kódolással 60fps, vagy H.265 kódolással 30fps sebességgel, mindkettőt 100Mbps bitrátával. A fejlett érzékelők és processzorok biztosítják, hogy minden felvétel több képrészlettel, és a fejlett utómunkához szükséges képadatokkal legyen rögzítve. 

A Phantom 4 Pro kamerarendszere a Phantom 4-éről jelentősen tovább lett fejlesztve, javítva a kamera minden részén, köztük a szenzorméreten, a felbontáson, a képfeldolgozó rendszeren, stb., az eddigi legjobb Phantom-kamerává téve ezt. 

1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS 

A szenzorméret fontosabb a képminőség szempontjából a pixelek számánál, mert a nagyobb szenzor több információt rögzít minden pixelen, növelve a dinamikai tartományt, a jel/zaj arányt, és az alacsony megvilágítású teljesítményt. Az 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS érzékelő a Phantom 4 Pro-ban csaknem négyszerese a Phantom 4 1/2,3"-es érzékelőjének. Nagyobb pixeleket használ, maximális ISO-értéke 12800, és fokozott kontraszttal is rendelkezik. Elég jó azonnal felhasználandó képekhez, míg elég részletet is rögzít a fejlett utómunkához. 

Produkcióhoz optimalizált 4K 

Fejlett videofeldolgozó rendszer biztosítja mozifilmekhez és produkciókhoz optimalizált DCI 4K/60 (4096 x 2160/60fps) videók rögzítését 100Mbps bitrátával, lehetővé téve magas felbontású lassított felvételeket. A Phantom 4 Pro a H.265 videokodeket is támogatja, amelynek maximális felbontása 4096X2160/30fps. Adott bitrátával a H.265 megduplázza a képfeldolgozást a H.264-hez képest, ami jelentősen javított képminőséget eredményez. Rögzítsen a magas dinamikai tartományú D-log módban, hogy a legtöbbet hozza ki a képadatokból színeléshez. 

Magas felbontású objektív 

Egy objektív felbontás és kontrasztja kritikus a képminőség szempontjából, mert csak egy minőségi objektív képes éles, élénk képeket rögzíteni magas felbontással. A vadonatúj Phantom 4 Pro kamera légifelvételekhez optimalizált F2.8 széles látószögű objektívvel rendelkezik 24mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal. Nyolc elemmel rendelkezik - köztük két aszférikussal - amelyek hét csoportba vannak rendezve, amelyek kisebb, kompaktabb keretben is elférnek. A képei állandóan alacsony torzítással és alacsony szórással részletezettek, biztosítva hogy a fényképek és a videók élesek és élénkek legyenek. Először nyilvánosak egy DJI kamera esetében az MTF (Modulation Transfer Function) eredmények, így az emberek jobban értelmezhetik az objektív teljesítményét. 

Örökítsen meg minden pillanatot 

A légifényképezést nem csak tájképek készítéséhez használják, új perspektívákat ad mindenhez, az akciójelenetektől a motorversenyekig. Magas sebességgel mozgó tárgyak fényképezése mindig kihívást jelentett elektronikus zárat használó repülő kameráknak. Emiatt a Phantom 4 Pro az első DJI Phantom, amelyik mechanikus zárat, és nagy rekeszű fix objektívet használ. Az 1/2000 s maximális sebességű mechanikus zár kiküszöböli a "rolling shutter" torzítást, amely gyorsan mozgó tárgyak fényképezésénél, vagy magas sebességű repülésnél fordulhat elő. Az elektronikus zár is tovább lett fejlesztve, így most maximum 1/8000 s sebességű, és az új Burst mód képes 14 fps-sel 20 megapixelen rögzíteni a tökéletes pillanat megragadásáért. 

5 irányú akadályérzékelés 

A FlightAutonomy ki lett bővítve egy további, magas felbontású, sztereóban látó érzékelőkészlettel, amely hátul lett elhelyezve, kiegészítve az elöl található párat, valamint a bal és jobb oldalon lévő infravörös érzékelőrendszereket. Ez a hálózat összesen 5 irányú akadályérzékelést, és 4 irányú akadályelkerülést nyújt, több akadálytól védve meg a Phantom 4 Pro-t, és megadva a filmkészítőknek az összetettebb képek készítésének kényelmét. 

A pilótáknak mindig fel kell készülniük az akadályokra, amikor a levegőből fényképeznek. Ez egy kihívás a kezdő pilótáknak, különösen amikor a rálátás akadályozott. A Phantom 4 Pro sztereóban látó és infravörös érzékelőkön alapuló környezetérzékelő rendszerrel van felszerelve. Képes a 30 m-re előtte lévő akadályok érzékelésére, lehetővé téve hogy megtervezze a repülési útvonalát, hogy elkerülje azokat, vagy hogy egyszerűen lebegjen vészhelyzet esetén. Ugyanez a rendszer teszi lehetővé a helyben lebegést GPS nélkül. A bal és jobb oldalon lévő infravörös érzékelőkkel kombinálva a Phantom 4 Pro összesen 4 irányban képes elkerülni az akadályokat. Növelve lett az akadályérzékelési távolság elöl és hátul, lehetővé téve a Phantom 4 Pro számára a repülést 50 km/h sebességgel a sztereóban látó akadályérzékelő rendszer teljes védelme mellett. Könnyebbé és összességében biztonságosabbá teszi gyors, drámai videók készítését. 

6 kamerás navigációs rendszer 

készlet kettős látású érzékelő alkot egy 6 kamerás navigációs rendszert, amely állandóan működik, hogy kiszámítsa a repülőgép, és egy tárgy közötti relatív sebességet, és távolságot. Az előre, hátra, és lefelé látó érzékelőknek a hálózatát használva a Phantom 4 Pro képes precízen helyben lebegni GPS nélkül amikor zárt helyen, vagy erkélyen száll fel, vagy akár ablakokon repül át minimális pilótairányítással. Abban a valószínűtlen helyzetben, amikor az előre és lefelé látó érzékelők működésképtelenek, a repülőgép még mindig képes helyben lebegni a hátra sztereóban látó rendszert használva. A Phantom 4 Pro összetett környezetekben is képes repülni akár 50 km/h-val úgy, hogy elkerüli az útjába eső akadályokat. A keskeny érzékelőmódban a Phantom 4 Pro szűkíti az érzékelési szöget, lehetővé téve hogy több részletet lásson, és kis helyeken repüljön át. 

Mi az a FlightAutonomy 

A FlightAutonomy egy fejlett légi intelligencia és repülésautomatizálási platform. Tíz komponenscsoport összetett hálózatából épül fel, amelyek hét kamerát — előre, hátra, és lefelé látó kettős érzékelők, valamint az elsődleges kamera — egy infravörös érzékelőrendszert, kétsávos műholdas pozicionálást (GPS és GLONASS), két lefelé néző ultrahangos távolságmérőt, redundáns IMU-kat és iránytűket, és erős, specializált processzormagok csoportját tartalmazzák. A Phantom 4 Pro a környezetéről valós idejű látványt, valamint a közeli akadályok magasságáról és távolságáról információkat hoz létre, hogy 3D térképet alkosson, amelyen belül elhelyezheti magát. Az IMU és az iránytűk fontos adatokat gyűjtenek össze a repülési állapotról, a sebességről, és az irányadatokról, míg a redundáns IMU-k és az iránytűk figyelik a kritikus adatokat, és kiszűrik a lehetséges hibákat, drámaian növelve a repülési biztonságot. 

Távirányító 

A Phantom 4 Pro tartalmaz egy továbbfejlesztett Lightbridge HD videoátviteli rendszert, ami támogatja az 5,8 GHz-es jelátvitelt is. A képesség a 2,4 GHz és az 5,8 GHz közötti választásra a pilótának lehetővé teszi, hogy átvágja az interferenciákat, és kiküszöbölje a képveszteségeket, ami a 2,4 GHz-et aktívan használó terület fölötti repüléskor fordulhat elő. Alaphelyzetben a Wi-fi videoátvivő rendszer a 2,4 GHz-es frekvenciát használja a kommunikációra. Az 5,8 GHz-es frekvencia használata kiküszöböli az interferenciákat ami akkor fordulhat elő, amikor mindketten ugyanazt használják. Ebben az esetben a videoátviteli rendszer és a távvezérlő interferálhat egymással, ami képveszteséget okozhat. Két különböző frekvencia használatának hátránya a repülési teljesítményben mutatkozhat meg, például amikor bármelyik frekvencia interferenciát szenved. 

A Phantom 4 Pro-ban használt Lightbridhe HD videoátviteli rendszer TDM-et (Time Division Multiplexing) használ a jelátvitelre, lehetővé téve vezérlőjelek küldését és videojelek vételét ugyanazon a frekvencián. Mivel a 2,4 Ghz-es frekvenciasávra gyakran van hatással a Wi-fi, a 4G tornyok, és más típusú interferencia városi területeken, az 5,8 GHz-es sáv növeli az átvitel megbízhatóságát. Amikor be van kapcsolva, a Phatnom 4 Pro értékeli a helyi jelszinteket, automatikusan kiválasztva az átviteli frekvenciát a legalacsonyabb interferenciaszinttel. Ez biztosítja a videoátvitel maximális hatótávolságát. 

Beépített kijelző 

A Phantom 4 Pro+ távirányítója rendelkezik egy 5,5"-es, az átlagos mobileszközökben lévőknél kétszer több, 1000 cd/m2 fényességű 1080p (Full HD) kijelzővel, ami fényes, élénk színeket nyújt, amik még közvetlen napfényben is láthatók. Ezzel a kijelzővel nincs szükség mobil eszközre, egyszerűsítve a repülési előkészületeket. Mivel a DJI GO app be van építve a kijelzőbe, a hardver és a szoftver teljesen optimalizált, tovább csökkentve a képugrásokat. A beépített HDMI port, a micro SD kártyanyílás, a mikrofon, a beépített hangszóró, és a Wi-fi kapcsolódás lehetővé teszi a képek szerkesztését a DJI GO alkalmazásban az akár azonnali megosztáshoz. 

Infravörös érzékelőrendszer 

A Phantom 4 Pro az első DJI repülőgép, amely infravörös érzékelőrendszert használ a repülőgép bal és jobb oldalán elhelyezve. Ezek mérik az akadályok távolságát infravörös 3D szkennelést használva. Kezdő és Tripod módban ezek az érzékelők vízszintesen 70°, függőlegesen 20° látómezővel rendelkeznek, széles látószöget nyújtva a jelenetről a Phantom oldalain, valamint 7 m hatótávolságot. A hagyományos ultrahangos érzékelők csak 3-5 m hatótávolsággal rendelkeznek, és hatással lehet rájuk a propeller rázkódása, vagy egyenetlen felületek érzékelése. Az infravörös érzékelőrendszer képes nagyobb területek érzékelésére, és a távolságuk mérésére a repülőgéptől, pontosan azonosítva a legközelebbi tárgyakat, míg megelőzik az interferenciát, megbízhatóbb érzékelést és védelmet nyújtva. 

Draw 
Vadonatúj technológia útpontos vezérléshez. Egyszerűen rajzolja le az útvonalat a képernyőn, és a Phantom 4 Pro abba az irányba mozog állandó magasságon. Ez lehetővé teszi a pilóta számára, hogy a kamera vezérlésére fókuszáljon, és összetettebb felvételek készítését teszi lehetővé. Választhat, hogy a repülőgép a felvétel közben előre, vagy bármilyen más irányba nézzen. 

ActiveTrack 
A Phantom 4 Pro automatikusan felismeri a tárgyakat, mozgás közben követi és rögzíti azokat, így megkönnyíti összetett felvételek készítését. Gyorsan mozgó tárgyak követése kihívást jelenthet, de a Phantom 4 Pro által használt fejlett képfelismerő algoritmusok lehetővé teszik, hogy felismerje és kövesse a tárgyat, és közben a keretben tartsa a képét. Ez az új algoritmus továbbá több tárgyat ismer fel az emberektől a járművekig, állatokig, és ezekhez igazítja a repülési dinamikáját, biztosítva a simább felvételeket. 

TapFly 
Repüljön bármilyen irányba amit lát a képen egyszerű rámutatással. Érintse meg bárhol a kijelzőt, hogy finoman beállítsa a repülési irányt, míg automatikusan elkerüli az akadályokat, és érintse meg újra a kijelzőt, vagy használja a vezérlőbotokat az irányváltoztatáshoz. Egy új VR útvonalfunkció mutatja a repülőgép valós idejű repülési irányát referenciaként az útvonal beállításakor. Mivel nehéz lehet egy időben joystick-kal vezérelni a magasságot, a menetirányt, a sebességet, és a kamera dőlésszögét, a TapFly Free lehetővé teszi a pilótának a repülés irányának beállítását lehetővé téve a Phantom 4 Pro elfordulását, vagy a gimbal dőlését igény szerint a repülési irány megváltoztatása nélkül. Jelenleg három TapFly mód érhető el. 

Return to Home / Térj haza 
A továbbfejlesztett Return to Home módban a Phantom 4 Pro automatikusan képes kiválasztani a legjobb útvonalat a hazatéréshez a környezeti viszonyoktól függően. Repülés közben rögzíti az útvonalat, lehetővé téve hogy ugyanazon az útvonalon térjen vissza, elkerülve az akadályokat, ha nem érzékeli a vezérlőjelet. 
A jel elvesztésekor mért magasság alapján a Phantom 4 Pro képes módosítani a repülési útvonalat a repülés közben látott akadályok elkerülése érdekében. Felszállásnál a Phantom 4 Pro rögzíti az alatta lévő helyszínt, és leszálláskor azt összehasonlítja azzal, amit lát, hogy a pontosabb landoláshoz. A földet is képes érzékelni, hogy lássa, van-e megfelelő hely a leszálláshoz. Ha bármilyen akadályt érzékel, vagy víz van a földön, figyelmezteti a pilótát, és lebeg a megfelelő magasságban, segítve a még biztonságosabb leszállást. 

Gesture Mode 
Gesture ("kézzel jelző") módban könnyen készíthetők szelfik a távirányító nélkül. A fejlett számítógépes látótechnológia lehetővé teszi a Phantom 4 Pro számára, hogy ön utasításokat adjon kézmozdulatokkal. A tárgy egyszerűen felemeli a karját amikor a kamera felé néz, és a repülőgép felismeri ezt a mozdulatot, helyben marad, majd elhelyezi a tárgyat a kép közepén. Amikor felkészült a fotózásra, a tárgy kitárja a karjait, hogy jelezzen a repülőgépnek. Elkezdődik egy három másodperces visszaszámlálás, időt hagyva egy póz felvételére, majd elkészül a kép a távirányító nélkül. 

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni! A megjelenített kép csak illusztráció. A termék a valóságban eltérő lehet.

23 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Shipping