Gyors kiszállítás

100 % pénzvisszafizetési garancia

Bankkártyás fizetés
(Hamarosan)

Online ügyfélszolgálat


Orosz hackerek hatoltak be az USA állami és önkormányzati hálózataiba2020. October 23., Friday

Orosz hackerek hatoltak be az USA állami és önkormányzati hálózataiba

Az FBI és az USA Kibervédelmi és Infrastruktúra Biztonsági Ügynöksége (CISA) szerint hackerek egy csoportja információkat lopott arról, hogy a közigazgatási szervek miként biztosítják rendszereiket és mely gyártóktól vásárolnak termékeket.

Az orosz állam által támogatott hackerek az állami és helyi önkormányzatok számítógépes hálózatainak tucatjait célozták meg, és sikeresen beszivárogtak néhányukba – közölték az FBI, valamint a Kibervédelmi és Infrastruktúra Biztonsági Ügynökség hírszerzési szakértői csütörtöki közös nyilatkozatában. A hackerek minimum két szerverről loptak adatokat – közölték az ügynökségek.

A bejelentés szerint az Energetic Bear nevű szervezet, és az orosz kormánnyal összekapcsolt csoport hackerei bejelentkeztek a kormányzati rendszergazdák fiókjaiba, majd érzékeny rendszerekben mozogtak. Az ellopott adatok további jelszavakat és információkat tartalmaztak arról, hogy az egyes kormányok miként használják a biztonsági szolgáltatásokat, például a kétlépcsős hitelesítést és a jelszó-visszaállítási kéréseket. Tartalmazott információkat arról is, hogy miként lehet kinyomtatni a hozzáférési jelvényeket, és mely szállítókkal szerződött a kormány.

Az adatok olyan információkat tartalmaztak, amelyek segíthetnek a hackereknek a választások megzavarásában – közölték az ügynökségek a közleményben, de hozzátették, hogy “az FBI-nak és a CISA-nak a mai napig nincs bizonyítéka arra, hogy a választási adatok integritása veszélybe került volna”.

A bejelentés egy nappal azután következik, hogy John Ratcliffe nemzeti hírszerzési igazgató és Christopher Wray, az FBI igazgatója egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Oroszország és Irán megpróbált beavatkozni az amerikai elnökválasztásba. Ratcliffe szerint az iráni színészek csaló e-maileket küldtek, amelyekben fenyegették a választókat, és közölték velük, hogy a következőválasztásokon Donald Trump elnökre kell szavazniuk.

A hírszerző tisztviselők kifinomultabbnak és komolyabbnak tartják az orosz fenyegetést – derül ki a The New York Times csütörtöki jelentéséből, amely névtelen forrásokat idézett.

The post Orosz hackerek hatoltak be az USA állami és önkormányzati hálózataiba appeared first on GSMring.Forrás: gsmring.hu
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése