Gyors kiszállítás

100 % pénzvisszafizetési garancia

Bankkártyás fizetés
(Hamarosan)

Online ügyfélszolgálat


Pixel 4a: megérkezett a “megfizethető” Google mobil2020. August 04., Tuesday

Pixel 4a: megérkezett a “megfizethető” Google mobil

Megérkezett a korábban megfizethető Google mobilként beharangozott Pixel 4a, ami valóban egy megfizethető telefon lett, de ennyi pénzért egy jobb telefont is összedobhatott volna a Google.

Egy ideje már szivárogtak folyamatosan az információk a Google Pixel 4a-ról, végül a készüléket a tegnapi napon bemutatta a keresőóriás. A hardverspecifikációk tekintetében egyébként teljes mértékben azt a mobilt kaptuk, amiről az elmúlt hetekben hallottunk. A 19,5:9-es képarányú 5,81 hüvelykes OLED kijelző Full HD+ felbontást kapott, a pixelsűrűség 443 ppi. A megjelenítőt a közzétett promóciós képek alapján azért nem a legvékonyabb kávák veszik körül, de érjük be azzal, hogy nem kaptunk szenzorszigetet. Ebből adódóan a 8 megapixeles f/2.0-ás előlapi kamerát a kijelző bal oldalán felülre pozicionálták egy kameralyukba, a beszédhangszórót pedig a kijelzőt körülvevő kereten helyezték el.

pixel-4a-2

A telefont megfordítva egyből szembetűnhet, hogy a Google az ujjlenyomat olvasót a hátlapra pakolta, így elfelejthetjük a kijelzőbe épített biometrikus azonosítót, vagy az esztétikusabb bekapcsoló gombban elhelyezett ujjlenyomat olvasót. A kamerarendszer dizájnjáról elmondhatjuk, hogy nagyon hasonlít arra, amivel tavaly októberben a Pixel 4/4 XL mobilok is debütáltak, de nem teljesen ugyan az. Meglepő módon azonban csak egyetlen 12 megapixeles modult kaptunk a hátlapra, azért 2020-ban egy széles látószögű kamera azért elfért volna ott, hiába egy “megfizethető” telefonról van szó. Hála az égnek van gyors f/1.7-es optika, nagyméretű 1,4µm pixelek, és a Pixel 4 széria összes funkciója támogatott. Ami azt jelenti, hogy van Éjszakai mód, Portré mód és OIS is.

pixel-4a-3

Hardverspecifikációk és az ÁR

A telefon belsejében egy Snapdragon 730G lapkakészlet gondoskodik a számítások elvégzéséről. A rendszermemória 6 GB, a tárhelyből 128 GB áll rendelkezésünkre, de nincs lehetőség bővítésre. Az akkumulátor kapacitása 3140 mAh, melyet a Power Delivery szabványon keresztül akár 18 watt teljesítménnyel is tölthetünk. Fontos kiemelni, hogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó ezúttal sem maradt ki a telefonból. Most pedig térjünk ki az árára.

pixel-4a-1

A korábban csak megfizethető Pixelként nevezett eszköz valóban megfizethető lett, csak éppen akad nála jobb vétel is a piacon. Németországban 340 eurót kérnek a készülékért, ami átszámítva jelenleg egy picivel több mint 117 ezer forintot jelent. Ez azért valljuk be tényleg jobb ár mint amennyiért korábban a Google mobiljai voltak megvásárolhatók, de ennyi pénzért bőven van jobb alternatíva a piacon. Vagyis azok akik megfizethető mobilt szeretnének majd maguknak venni nagy valószínűséggel nem ezt fogják majd megfizetni.

The post Pixel 4a: megérkezett a “megfizethető” Google mobil appeared first on GSMring.Forrás: gsmring.hu
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése